Motorkerékpár szerelő, Mérnök Informatikus és Webprogramozó vagyok.

5 évvel ezelőtt kezdődött majdnem minden. Akkor csöppentem bele a motoros világba, amikor megvettem az első motorom, aminek neve Zümi lett jellegzetes hangja miatt. Ezen évek alatt milliónyi dolog történt velem, illetve a motorommal együtt velünk. Ezek miatt valahol “legendává” váltunk.

Egyszer vittem szerelőhöz, rosszabb lett, mint előtte. Kiderült, hogy az illető semmit nem értett a motorkerékpárokhoz. Akkor megfogadtam, hogy ezt soha többet, inkább megtanulom. Így is lett: Megtanultam  a motoromon mindent, még a fényezést is. Rengeteget foglalkoztam vele, éjjel-nappal, és természetesen ebben nagyon sok barát, ismerős is segített.

15 éve dolgozom fejlesztőként. A diplomamunkám egy mobilos túra- szerviz alkalmazás volt, erősen ráhegyezve az agilis módszertanok és felhőszolgáltatások témaköreire. Az egyik legjobb munka lett, kitűnő eredménnyel.

Diploma után pont a MAMI mellett volt egy munkahelyem, és felfigyeltem rájuk hazafelé sétálva. Bekopogtam másnap reggel az ajtón; bemutatkoztam, és megkérdeztem, hogy ők mivel foglalkoznak. Akkor “estem bele a MAMI-s körbe. Egyre jobb lett a kapcsolat, egyre többet jártam látogatóba, és tanácsért,  és egyre több szál ért össze. Végül beiratkoztam, és szándékosan plusz évet is voltam, hogy még többet tanulhassak. Kitűnő eredményű vizsgát tettem idén. (2020)

Pár évvel ezelőtt mélyebb szinten belekerültem a járműtechnika irányába, miután megkeresett a Prop-tech, hogy fejlesszek nekik több, jármű diagnosztikai alkalmazást. Természetesen mellette más témakörű projektjeim is jöttek-mentek, de ez maradt a fő vonal azóta is mind a mai napig. Ez is volt az álom: Olyan alkalmazásokat implementálni, aminek köze van a közlekedéshez, járművekhez, szereléshez, stb.

A motoromnak adott sok és kitartó munka meghozta a gyümölcsét: Lett még egy szakma a kezemben, nagyon sokat tanultam, és tapasztaltam a ZZR400-600 motorokról minden tekintetben. Ma már tele a nappalim (is) ZZR motorblokkal, karburátorokkal, idomokkal, és egyéb alkatrészekkel. Emellett persze sok ZZR-es ügyfelet tudhatok a hátam mögött. Természetesen más  és modernebb motorok felé is nyitott vagyok, de mondhatni, hogy nekem ez a típus lett a specialitásom, erősségem.  Az ügyfeleim szoktak kapni tőlem ajándékba  minőségi képekkel teli albumot a szerelés és építés folyamatáról.

A szerelésben használok a mérnöki szakmámból módszertanokat. Sok hasonlóságot is fedeztem fel a 2 szakma között. Külön érdekesség és imádat számomra, mikor a 2 szakmát összevonom: Például egy benzin átfolyás mérő alkalmazás megvalósításához  szinte nélkülözhetetlen a szerkezettan elmélete és gyakorlata, majd ezekhez jönnek programozási, mérnöki elvek, némi fizika, kémia, matematika, analízis, anyagismeret.

A műhelyben főleg a motorkerékpárok javításával foglalkozom, de akadnak napok, mikor ott tesztelem a motoros alkalmazásaim, illetve ott fejlesztek is. Egyéb időkben otthon szoktam. Havonta olyan 50 órát tudok jelenleg fejlesztéssel foglalkozni.

Az álmaim megvalósításához való elszántságom és kitartásom, valamint a hosszú, és olykor nem könnyű út hozott olyan lehetőségeket és tanulást-tudást az életembe, aminek köszönhetően az lehetek, aki szeretnék lenni, és azt, és úgy csinálhatom, amit szeretek.

Mindkét szakmám azért szeretem, tisztelem, mert létrehozok valamit, amit más utána elővesz, használ. Annak működése az én munkám, valahol egy kis részem már benne van.

Nagyon fontos számomra  a precíz munka, minőségi eszközök, tervezés, gondolkozás, és felelősség. Inkább szeretek lassabban, nyugodtabban, dolgozni, de minden apró alkotóelemet “tisztán és biztosan” látni, arra nyugodt szívvel ráépítkezni.

Szabadidőmben egy másik ZZR motorom építem, ami jelenleg csavarokban van, illetve saját műhelyes szoftverem fejlesztem. Emellett járom a természetet, fotózok, időnként modellkedem is, valamint marketingezem.

Minőségi, modern és széleskörű szerszámokkal felszerelt márka független műhelyünkbe várunk szeretettel!

Elérhetőség:+36306676226

szandra@prop-tech.hu

Cím:Dabas, Bartók Béla út 84/a.